24-01-2016
Johan de Witt Symposium
>> lees verder

08-11-2015
NIEUWS bij PRIKBORD
>> lees verder 

(opgericht 1906)

 

 

 


Johan de Witt  Conferentie 2016

 

Kijk hier links bij "Nieuws", klik op 'lees verder' en schrijf nog snel in !

 

 

 


 

 

Wereldhavendagen

Elk eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de haven. Tijdens de Wereldhavendagen krijg je de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken van verschillende bedrijven in de haven. Ook biedt het de uitgelezen kans op plekken te komen die de overige 362 dagen van het jaar niet toegankelijk zijn. Tijdens de Wereldhavendagen beleven Rotterdammers en bezoekers de havenstad in volle glorie.

The Smartest Port

Onder het thema van 2016 maken bezoekers kennis met de innovatiekracht van de Rotterdamse haven. Ontdek wat je er kunt leren en leer wat je er kunt ontdekken. Van baanbrekende uitvindingen tot handige toepassingen. Rotterdam draait mee in de wereldtop en is daarmee een geweldige kweekvijver; ondersteund door vooraanstaande kennisinstituten, verbonden met de haven. Ook heeft het een bijzondere aantrekkingskracht op slimme en ondernemende mensen, met slagingspotentieel voor innovators. In traditionele sectoren maar ook in circulariteit en ‘The Internet of Things’. Innovatie stroomt door stad en haven. Dat maakt Rotterdam ‘The Smartest Port’!

Het evenement

Op en rond de Maas nabij de Erasmusbrug en op Katendrecht wisselen informatie en vermaak elkaar af. Van bedrijfspresentaties tot muziek en theater, maar ook lekker eten & drinken: alle ingrediënten voor een leuk en boeiend weekend zijn aanwezig. Op de Maas en in de Rijnhaven vinden nautische demonstraties plaats. Spectaculair hoogtepunt is de zaterdagavondshow.

De toegang tot het evenemententerrein is gratis. Voor de excursies, waaronder unieke bezoeken aan bedrijven in het havengebied, zijn excursiekaartjes te koop. Excursies zijn er voor alle leeftijden en worden aangeboden in het Nederlands én Engels.

 

 

 

http://wereldhavendagen.nl/

 

In de nacht van 23 op 24 augustus is de laatste windturbine in het Gemini offshore windpark geplaatst en daarmee nadert het 600 megawatt offshore.
Huisman boekte onlangs een serie orders ter waarde van 300 miljoen euro en na eerdere berichten van Huisman over gedwongen ontslagen, leidt dit tot.
De Pioneering Spirit heeft zijn eerste klus succesvol afgerond.
De nieuwe Plug-In Hybride Watertaxi (PHW) is de nieuwste aanwinst van Watertaxi Rotterdam en de eerste watertaxi in Europa met een motor die kan.
OOS International heeft twee halfafzinkbare kraanschepen in China besteld.
Na een bouwperiode van negentien maanden is sleephopperzuiger ‘Jun Yang 1’ op 15 augustus tijdig opgeleverd aan CCCC Guangzhou Dredging.
Groningen krijgt een primeur met een ballastwater zuiveringssysteem op een ponton, dat schepen zonder eigen zuiveringsinstallatie voor ballastwater.
Temporary Works Design en Barge Master hebben een methode ontwikkeld om monopiles voor offshore windturbines drijvend te installeren.